Sagt om …

Eva Lindegaards billeder spænder fra koloristiske, ekspressive blomster- og naturstudier til landskabsfantasier og croquis.
Bedst er hun i sine større akrylmalerier, hvor en umiddelbar betagelse af landskabet har fået hende til næsten selvforglemmende at videregive det sete til lærredet. Udstillingen ”Skagerak rundt 2008” på Filosofgangen har mange fine eksempler på dette.
 De norddanske øer og den svenske og norske skærgårds små skarptskårne fjorde har meldt sig hos maleren med stor styrke. Vandet, duften, stemningen og frem for alt lyset er blevet indoptaget og fortolkes i kunstnerisk form med en overdådighed af grønne og blå nuancer, styret af mørkere linieføringer og creme- og okkerfarvede eller grå flader. Ind imellem kan en vidunderlig turkis eller en brændende rød slå igennem.
 Det bliver aldrig til landskabsbilleder i traditionel forstand. Værkerne forbliver i det ekspressivt abstrakte, men med tydelige afsæt i det konkret sansede. De udstråler stor livsglæde, ja endda glæde over at få lov til at opleve denne livsglæde.

Preben Winther
kunstanmelder

 

Artikler:

Fyns Amts Avis med ‘Bad Timing’ Klik her

Fyns Amts Avis i forbindelse med udstilling i Scala Svendborg. Klik her